DEBAT EVENTS

Vi tror på, at det er i mødet mellem mennesker relationer opbygges og fordomme nedbrydes.

NO WHITE SAVIORS

Udviklingsarbejde som en del af en selvrealiseringsprocess for unge mennesker fra Vesten

 

Formålet med denne debat er at udfordre den selvrealiseringskultur, som giver mulighed for at frivillige med begrænset viden, færdigheder og kompetencer kan rejse til udlandet via forskellige organisationer for at "redde" mennesker i den Globale Syd og "løse" komplekse problemer i udsatte dele af verden - mens det bogføres på de sociale medier. 

 

Debatarrangementet fokuserer på temaer som privilegier, race, neokolonialisme, identitet, digitalisering, ansvar og etik. 

MY WHITE CURRICULUM

Institutionaliseret hvidhed i det danske uddannelsessystem

 

Det danske uddannelsessystem er, ligesom mange andre institutioner, domineret af hvidhed. Derfor stiller vi spørgsmålstegn ved, hvorvidt den viden vi (re)producerer, er repræsentativ for forskellige kulturer, etniciteter, racer og køn.

 

Debatarrangementet fokuserer på temaer som selvidentifikation, tilhørsforhold, tilknytning, mangfoldighed og repræsentation. 

REPRESENTATION MATTERS!

Mangfoldighed og diversitet

 

Til dette debatarrangement taler vi om, hvorfor det er vigtigt at lytte til de stemmer, der ofte overhøres. Vi fokuserer på mangfoldig repræsentation og stemme i forhold til uddannelse, kunst og medier. Vi diskuterer spørgsmål om hvilke stemmer der overhøres, hvilken information disse stemmer deler samt hvorfor disse stemmer sjældent inkluderes i den almene diskurs.

 

Formålet er at dele viden, erfaringer og holdninger på tværs af kulturer, etniciteter og køn.

KULTURMØDER I BØRNELITTERATUR

Repræsentation og kulturmøder 

Dette debatarrangement afholdes i anledning af lanceringen af

børnebogen ”Nour og Noras første dag i børnehave” af Camilla Kaj Paulsen.

 

Her ønsker vi at skabe en dialog om temaer som stereotyper, fejlrepræsentation, kulturmøder og strukturel diskrimination.

RACISME I SPROGET

Sprog og hverdagsracisme

Dette debatarrangement er det første af en række arrangementer, der sætter fokus på strukturel racisme og diskrimination i Danmark.

Debatten indledes med et foredrag af Mira Skadegård som er forsker tilknyttet Aalborg Universitet. Gennem flere år har hun forsket i strukturel diskrimination med fokus på sprog og hverdagsdiskrimination.
 

Sammen mod Racisme

 
I samarbejde med 
Mellemfolkeligt Samvirke

Kontakt

 

Adresse
Fælledvej 12, 2200 Kbh N

Email
wearetogetheragainstracism@gmail.com

  • LinkedIn Social Ikon
  • Facebook Social Ikon
  • Instagram
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now